2024 Bottesini, comeback van een vergeten virtuoos
Regie en tekst
Vlechtwerk theaterproducties

2022 Van over de rivieren
Regie en tekst
Toneelgroep De Stoelen

De blankofficier
Regie en tekst
Stichting Vlechtwerk in samenwerking met de Surinaamse culturele organisatie NAKS

Zie ook Stichting VlechtwerkIk en mijn Broer

PremiŤre 20 december 2015 in Het Dolhuys Haarlem.
Het stuk gaat over actrice Barbara Gozens en hoe zij omgaat met haar broer die als schizofreen is gediagnosticeerd. Zij speelt in de voorstelling zichzelf, bijgestaan door acteur en muzikant Hugo van Riet.

Zie ook www.toneelgroepdestoelen.nl


De Vrek van MoliŤre

Bij Van Engelenburg Theaterproducties.
PremiŤre 23 februari 2015


1672 NU!

Een theaterspektakel op locatie te Bodegraven.
Uitgangspunt: het rampjaar 1672 (Ons land 'reddeloos, redeloos, radeloos'!).

In samenwerking met CC Het Evertshuis en Lucienne  de Valk.

PremiŤre: 21 september 2013.
Tekst en regie.

Voor de volledige tekst klik hier.


De PatiŽntiebloem.

Gebaseerd op een Rederijkersstuk van Willem van Heugelenburgh, een Leiderdorps toneelschrijver uit de Gouden Eeuw en lid van de Rederijkerskamer "De PatiŽntiebloem".
Zijn toneelstuk Adriaan en Alida, of de Herstelde Min (1689), werd opgevoerd, gevolgd nog door 3 moderne versies van hetzelfde verhaal.
Een soldaat komt terug uit de oorlog, heeft zijn vriendin trouw beloofd, maar wordt dan verliefd op een ander.
Het werd een groots spektakel in en rondom de Sterrentuin te Leiderdorp.

Voorstellingen: 18 t/m 21, 25 t/m 28 mei 2011.


Poster PatiŽntiebloem.

 


 

De reis om de wereld in tachtig dagen.

Het beroemde boek van Jules Verne tot musical bewerkt, in eigen regie, met muziek van Hilmar Leujes.

Een uniek theaterproject in de gemeente Bodegraven. Zo'n 200 leerlingen van 7 basisscholen werkten hier aan mee. Decorstukken en kostuums werden door de kinderen zelf ontworpen en gemaakt. Ruim 80 kinderen stonden op het podium.

De professionele begeleiding was in handen van: Larem Deinas (choreografie), Margreet Ravestein (zang), Annemarie van Hooff (decor), Suzie Schlangen en Janine Jeuring (kostuum) Steven Loos (theatertechniek), Rianne Hoogeveen (Evertshuis), Lucienne de Valk (projectleider). Een muzikaal combo bestond uit: Liesbeth Hemmen (piano), Jasper van Vliet (basgitaar), Ewout Theil (slagwerk). Regie-assistentie: Willy Breebaart.

PremiŤre 14 mei 2008 in het Evertshuis te Bodegraven.


De reis om de wereld in tachtig dagen.

 


 

Lucy. Een monsterproces.

Theatergroep Toetssteen speelde vanaf 1 februari 2008 de voorstelling 'Lucy. Een monsterproces' van Hans van Hechten. Dit nieuwe Nederlandse toneelstuk werd geregisseerd door Floor Maas. Het stuk gaat over het leven van Lucia de Berk en over de subjectieve kanten van onze rechtspraak. Theatergroep Toetssteen kreeg eerder landelijke bekendheid met actuele stukken rond het koningshuis zoals Emily, of het Geheim van Huis ten Bosch en Landgenoten, Beatrix spreekt.

In 2004 werd Lucia de B. tot levenslang veroordeeld wegens zeven moorden en drie pogingen daartoe. Zij zou die moorden gepleegd hebben in diverse ziekenhuizen. De slachtoffers waren bejaarden en kinderen. In 2010 werd zij na 6 jaar onterechte gevangenschap van alle aanklachten vrijgesproken.

Lucia de Berk werd het slachtoffer van een subjectieve rechtsgang, waarin vage vermoedens bewijsmateriaal werden.


v.l.n.r. David Pullen, Esther Werneke, Paul Adama.
Foto: Boy Hazes.

Zie ook www.eenvandaag.nl

De tekst is te verkrijgen via vvltheaterteksten

 


 

Doornroosje, Doornroosje.

Het wereldberoemde sprookje over Doornroosje werd speciaal voor Jeugdtheater Hofplein bewerkt door regisseur, acteur en schrijver Hans van Hechten. Het oorspronkelijke verhaal blijft grotendeels intact, maar is wel in een nieuw jasje gestoken. Ook is er nog een tweede verhaallijn. Hierin zien we hoe een ziek meisje wordt betutteld door haar overbezorgde moeder. Haar kameraadjes zijn de poppen waar ze mee speelt. Op een dag komt een jongetje uit haar klas op ziekenbezoek. Hij heeft daar helemaal geen zin in, want hij houdt van voetballen en computers en vindt meisjes maar stom.

Gespeeld, gedanst en gezongen door leerlingen van de Jeugdtheaterschool Bergschenhoek en Papendrecht onder regie van Suzan Hessels en later door Jeugdtheaterschool Voorne en Hoeksche Waard onder regie van Marnix Keeven. Vanaf 6 jaar.

Was te zien vanaf: 8 februari 2008.


Poster Doornroosje.

Zie ook www.jeugdtheaterhofplein.nl

 


 

Ons IndiŽ

Enkele jaren geleden schreef hij een toneelstuk voor theatergroep Toetssteen onder de titel 'Ons IndiŽ'.

Dit stuk gaat over de nadagen van het Nederlands Indisch imperium in AziŽ. Plaats van handeling is het paleis van de Gouverneur-Generaal aan het Koningsplein in Batavia. Een aantal families hebben hier tijdelijk onderdak gevonden in de hoop weer naar hun vroegere bezittingen te kunnen terugkeren. Niemand wil beseffen dat die hoop vergeefs is en dat hun illusies in rook zullen opgaan.


Ons IndiŽ.
Foto: Anne Lucchiari.


Daendelspaleis.

Zie ook www.toetssteen.nl

De tekst is te verkrijgen via www.liratheaterteksten.nl.