Hans van Hechten

Hij werd geboren in 1946, in Dordrecht. Na de middelbare school studeerde hij psychologie en was een aantal jaren in dit vak werkzaam in een tbs-inrichting en bij een consultatiebureau voor alcoholisme.

Vanaf zijn jeugd was hij al geïnteresseerd in theater en stond al vroeg op de planken. Ook was hij actief betrokken bij de organisatie van studententoneel. Vanaf 1980 besloot hij zich alleen nog met theater en aanverwante gebieden bezig te houden, als acteur, als regisseur en als schrijver.

Hij schreef een aantal toneelstukken en vele hoorspelen.
Zijn hoorspelen DE GROTE FUGA, DE GIJZELING en KUOKKALA (bewerking) werden genomineerd voor buitenlandse festivals.
Zijn toneelbewerking van Flaubert's roman BOUVARD EN PÉCUCHET (regie: Shireen Strooker) was een theatersucces en beleefde een aantal extra voorstellingen.

Hij speelde bij diverse groepen en gezelschappen (o.a. RO-theater onder regie van Franz Marijnen, Tim Albery; in een Hamlet-productie onder regie van Dirk Tanghe), in films en op T.V. (Medische Centrum West, GTST, Flodder, Goudkust, Spangen, Bobby en de Geestenjagers). Hij was verbonden aan toneelgroep Würz.

In het seizoen 2001-2002 speelde hij bij het Vervolg in Maastricht een hoofdrol in het stuk 'Over liefde gesproken!' van de Belgische auteur Paul Emond. In 2003 was hij te zien in een theaterbewerking van 'Peyton Place' door Würz. In 2005 in Tsjechov's 'Oom Vanja' als Professor Serebrjakov, regie Jules Terlingen.
De afgelopen jaren was hij een aantal malen te zien in een eigen productie van Ionesco's De Stoelen, samen met Barbara Gozens.

Bij het grote publiek werd hij bekend door zijn rol als SRV-man in de Flodderserie.

Opleiding

Privélessen (o.a. zang: Lucia Meeuwsen, Cornelia van der Horst; stem: Madeleine Lehning), workshops (Grotovski, Stanislavski; in 1988 een Peter Brook-seminar in Berlijn).
En de praktijk.